ebooks for download

◄ Back to booklist

Download Book

  • Zemra të Zjarrta
  • Voice of the Martyrs
  • Original Title: Hearts of Fire
  • Language: Albanian
  • e-Pub release: 2015-09-10
  • ISBN: 978-617-503-131-5

Download:

icon for pdfPDF icon for epubePub

Cover Text

Fjalët e fundit të babait të Tarës i sollën në mendje vetëm një gjë vajzës gjashtëmbëdhjetë vjeçare: të largohej për të shpëtuar jetën. E rrahur gati për vdekje, Tara, vajza e një myslimani të përkushtuar pakistanez, u mbajt e mbyllur në dhomë si e burgosur pa ushqim apo kujdes mjekësor.
E gjithë kjo, sepse e kishin kapur me një Bibël.
Historia e Tarës nuk është e vetmja midis këtyre tetë grave të guximshme në «Zemra të Zjarrta». Që nga vajza e vogël vietnameze, që refuzon lirinë për të ungjillëzuar njerëzit e vendlindjes së saj komuniste, deri te misionarja australiane që shpërndan mesazhin e faljes dhe shërimit në mbarë Indinë pasi i shoqi dhe djemtë iu dogjën të gjallë nga disa banorë të fshatit, këto gra kanë kaluar fatkeqësi ekstreme duke u bërë drejtuese në kishën e fshehtë në mbarë botën.

Keywords

persecution; Hearts of Fire; Albanian; Shqip