ebooks for download

◄ Back to booklist

Download Book

  • ВOдСТВО со љубов
  • Александар Страух
  • Original Title: Leading with Love
  • Language: Macedonian
  • e-Pub release: 2015-02-20
  • ISBN: 978-9989-2817-7-8

Download:

icon for pdfPDF icon for epubePub

Cover Text

Оваа книга им дава на водачите и учителите во црквата јасно разбирање за тоа што Библијата учи за љубовта. Ова разбирање е клучно за тебе како водач и за целата црква. Книгава ќе: • ги подобри значајно твоите вештини за однесување кон другите; • ја подобри твојата ефикасност во службата; • ги намали непотребните конфликти и поделби; • изгради поздрава црква; • го промовира Евангелието. Ако водиш или поучуваш луѓе – дали како учител во неделното училиште, водач на млади, водач на женска или машка служба, водач на проучување на Библијата, администратор, водач на славење, старешина, ѓакон, пастор, мисионер или евангелизатор – оваа книга ќе ти помогне да станеш водач или учител со поголема љубов.

Keywords

----