ebooks for download

◄ Back to booklist

Download Book

  • Në strofkën e të pabesëve
  • Voice of the Martyrs
  • Original Title: Into the Den of Infidels
  • Language: Albanian
  • e-Pub release: 2015-01-22
  • ISBN: -

Download:

icon for pdfPDF icon for epubePub

Cover Text

“Në jetën e përtejme nuk do të na ndihmojë asgjë tjetër veç të vërtetës”. Lexo historitë tërheqëse të tetë myslimanëve në Egjipt, kryeqyteti intelektual i Islamit, në këmbënguljen e tyre derisa gjetën të vërtetën. Një mysliman i zellshëm futet nëpër dyqane dhe shtëpi që u përkisnin të krishterëve dhe i plaçkit. Urrejtja e tij për të krishterët arrin kulmin kur sulmon kishat. Pastaj studion Biblën për të vënë në dukje “mësimet e saj të rreme”. Perëndia i zbuluar në Shkrim i copëton zemrën dhe ai zgjedh për vete një emër të ri: Pal. Dy miq myslimanë, duke menduar se ishte e lehtë të shpallnin një fe të drejtë apo të gabuar pa një hulumtim të vërtetë, bëjnë pyetje kuptim-plota se cili është besimi i vërtetë. Ata, duke mos kërkuar askënd tjetër veç Perëndisë, fillojnë një hulumtim të sinqertë e objektiv, pas shumë netësh pa gjumë, ndonjëherë të zhytur në mori pyetjesh pa përgjigje, gjejnë më në fund Objektivin e dëshirave të tyre. Një grua e re e quajtur Lejla rrihet nga i ati dhe mësuesi

Keywords

Albanian; shqip; VOM